Molntjänster

Låt oss övervaka er IT-miljö!

RS Data erbjuder den absolut senaste tekniken inom molnlösningar. Vi erbjuder både alternativ med lokala servrar samt Microsoft Azures utbud, inklusive drift och migrering.

Vi övervakar och administrerar er IT-miljö oavsett om servrarna står i våra svenska datacenters eller i någon av Microsofts 20 datorcenters runt om i världen.

Här är några av de tjänster vi erbjuder

- Microsoft 365
- Microsoft RemoteApp
- Spamfilter
- OnlineBackup

Backup

Vi tar hand om din säkerhetskopiering!

Den digitala informationen i form av exempelvis dokument, databaser, bokningar och kundregister växer sig allt större och är oftast en mycket vital del i företagets verksamhet. Med vår tjänst behöver du inte tänka mer på säkerhetskopieringen – Vi sköter det åt dig. Helt automatiskt!

Hårddiskkrash, stöld & virus

Vad skulle förlusten av en dags arbete kosta ditt företag i tid, pengar och irritation? Med vår lösning kan du sluta oroa dig för förlorad data på grund av saker som den mänskliga faktorn, datorkrascher eller virusangrepp!  
Vår OnlineBackup för säkerhetskopiering innebär att informationen skickas via en säker förbindelse till servrar i vår datahall.


Flexibilitet

Ni får en flexibel lösning där ni kan växa oberoende av vilken kapacitet ni har på den lokala diskytan och betalar bara för använt diskutrymme i vår serverhall.
Säkert och enkelt


Fördelar med online-backup

• Driftas i serverhall med diversitet på hårdvara.
• Full redundans på all hårdvara, el och internetaccess.
• Backupen replikeras till minst ett annat datacenter för högsta säkerhet.
• Företagets backuppolicy styr backup-schemat.