Tvåstegsidentifiering och backuper för Office 365

IT-säkerhet har aldrig varit viktigare än vad det är nu. Just nu cirkulerar många phishingmail där bedragare försöker komma åt inloggningsuppgifter. Därför rekommenderar vi att man inför tvåstegsidentifiering på företaget. Lika viktigt är det att backa upp sin Office 365-miljö. Många tror att det ingår från Microsoft, men företaget erbjuder inte ens tjänsten. 


Det cirkulerar många phishingmail för tillfället där bedragare försöker komma åt användarnamn och lösenord.
– Att ta det ett steg till och även identifiera sig via mobilen eller surfplattan när man loggar in är en billig försäkring, säger Richard Johansson, vd. 
Vi erbjuder en tjänst där de anställda måste verifiera i telefonen att det är rätt person varje gång de loggar in på sin dator. 
– Nu när de anställda i större utsträckning använder sin dator på andra ställen än på kontoret är det högaktuellt med tvåstegsidentifiering. När allt fler möten sker via exempelvis Teams är det även ett bra sätt att skydda sig mot att obehöriga utger sig för att vara någon annan på mötet. 

Backup för Office-365

De flesta tror att mail och filer i Office 365 backas upp automatiskt, men Microsoft avskriver sig ansvaret om filer skulle försvinna. Just backup för Office 365 är någonting vi har arbetat allt mer med under den senaste tiden.
– Microsoft erbjuder inte backup, det är en tilläggstjänst som måste köpas av en tredje part. Det är dumt att inte ha backup om någonting skulle hända och det är inga stora kostnader det handlar om, säger Per Ahlstedt, senior IT-Konsult.

Behöver du hjälp med IT-säkerhet är du varmt välkommen att höra av dig till oss!

 

Molntjänster – problemfri och säker förvaring av din data