Molntjänster – problemfri och säker förvaring av din data

Molntjänster har öppnat upp en ny värld för företag. Genom att ha sin server i molnet istället för lokalt kan man låta sina anställda arbeta hemifrån med samma förutsättningar som om de skulle sitta på kontoret. Att köpa in molntjänster istället för att drifta dem själv har flera fördelar.

I samband med att fibernätet byggdes ut i Sverige började företag flytta upp sina servrar i molnet. I samma veva utvecklades affärssystemen till att man hyr dem som tjänst istället för att ha dem lokalt installerade i företagets datorer. Då blev det möjligt för anställda att ha allt de behöver tillgängligt, var de än är. 

Vissa företag har fortfarande sina egna servrar, men speciellt mindre företag tycker det är skönt att slippa det och köper hellre tjänsten av ett IT-företag. 
– Vad som gör oss unika är att vi driftar det moln vi säljer själva. Det är vanligare att företag hyr tjänsten från ett annat företag och säljer den vidare. Och ska man följa GDPR måste all data lagras i Europa. Vårt moln lagras här i Norrköping, säger Richard Johansson, vd på RS Data. 

Slipp initiala kostnader och kom igång direkt

Att köpa in molntjänster från ett företag istället för att drifta dem själv har flera fördelar. 
– Du slipper de initiala kostnaderna i och med att du inte behöver köpa in allt själv, du kommer igång direkt och du slipper ansvar för underhåll. 
Köper du tjänsten via oss vet du vad det kommer kosta varje månad, du får inga oförutsedda utgifter. 
– Och vi är måna om att allt fungerar. När det strular löser vi problemet direkt. Hade vi hyrt molntjänster av någon annan hänger det istället på dem att det fungerar. 

Har ni någon backup?

Företag som har sin egen server måste även sköta all backup. Ofta förvaras säkerhetskopian i samma lokaler som servern står. Om det börjar brinna riskerar man då att förlora allt.
– Många tänker inte alls på att säkerhetskopiera sin data, använder man våra molntjänster sker det automatiskt. Även om man inte använder våra molntjänster kan man skicka sin backup till vår datahall.

Här kan du läsa mer om våra molntjänster! 

Nya sätt att leverera IT-tjänster ger bättre och billigare support