Tips från IT-supporten – så säkrar du sommaren

Temperaturen stiger och nedräkningen inför årets sommarsemester är igång. När det kommer till IT finns det några saker att tänka på för att vara ledig i lugn och ro och kunna komma tillbaka fullt förberedd inför hösten!

UPS 

Speciellt i slutet av sommaren brukar åskoväder avlösa varandra. Med en UPS får du inte bara en garanterad strömförsörjning trots avbrott, de skyddar även din IT-miljö mot strömspikar. 
En UPS är ett slags batteri som du enkelt kopplar in mellan eluttaget och den enhet som inte får stå utan ström. Tänk på att kolla den maximala belastningen UPS:en tål innan köp så du är säker på att den tål effekten av de enheter du vill koppla in. 

Större uppdateringar

Planerar du större uppdateringar i era system är sommaren ett perfekt tillfälle att utföra dem. I och med att kontoret inte är fullt bemannat under semestertid påverkar planerade uppdateringar verksamheten minimalt. 

Support under sommaren

Har ni endast en IT-ansvarig på företaget? Vem sköter i så fall supporten under semestern? Vi fungerar som extern IT-avdelning till flera företag. På så sätt säkrar de att medarbetarna alltid får hjälp om någonting strular – även under hela sommaren. Vår helpdesk är alltid bemannad och står redo att lösa problem direkt för att undvika stopp i verksamheten. 

Läge att byta datorpark?

Börjar det bli dags att uppgradera företagets datorpark? Vi erbjuder PC som tjänst, vilket innebär att ni hyr era arbetsplatser. Vi anpassar utrustningen efter era behov och byter ut allt vart 3:e år. Ni har alltid uppdaterad utrustning till medarbetarna och koll på kostnaderna, då ni betalar en fast månadsavgift för tjänsten. 

IT-säkerhet

Tyvärr tar internetbedragare inte semester över sommaren. Här kan ni läsa mer om varför multifaktorautentisering är så viktigt och hur ni på bästa sätt skyddar er mot phishingmail. 

Hur skyddar ni er mot intrång? “Folk förstår inte hur viktigt det är”