Fortsatt fokus på phishing, multifaktorautentisering och spamfilter

Dator med lås för att illustrera vikten av internetsäkerhet.

Det fortsätter att strömma in phisingmail till våra kunder som vi arbetar för att reda ut. Därför lägger vi nu mycket av vår tid på att installera konfigurera multifaktorautentisering. Det minimerar risken att någon kapar din mail eller får åtkomst till din dator och dess innehåll. 

 

På förekommen anledning består mycket av vårt arbete just nu av att installera multifaktorautentisering hos våra kunder. För att kunna logga in på exempelvis mailkontot krävs förutom lösenord att du även verifierar i telefonen att du är du.
– Det minskar risken att någon kapar din mail drastiskt. Du behöver inte heller ha avancerade lösenord som ska bytas ut med jämna mellanrum om du identifierar dig på flera ställen, säger vår seniora IT-konsult Per Ahlstedt.

Även om alla är bekanta med problemet blir phishingmailen allt mer verklighetstrogna. Om du får ditt e-mailkonto kapat ser bedrägerimailen ut att komma från dig. 
– Att implementera multifaktorautentisering är relativt enkelt och våra användare vänjer sig snabbt att vid att nyttja sin telefon vid inloggning. De alla flesta är vana vid att använda BankID som fungerar på liknande sätt.

Spamfilter ger ytterligare skydd

Vi erbjuder även spamfilter till våra kunder som filtrerar mailen innan de når fram, vilket minskar risken att råka ut för bedragare ytterligare. 
– Om 200 000 mottagare får samma mail kan man anta att det är något fuffens. Spamfiltret stoppar fler mail än det släpper igenom, vilket visar att det är många phisingmail i omlopp nu. Bara för våra kunder stoppas tusentals mail varje dag. 

Förutom att få sina uppgifter kapade riskerar man att få virus som krypterar hela datorn.
– Då gäller det att ha bra virusprogram och vettiga backuper.

Är ni i behov av att se över IT-säkerheten på ert företag är ni välkomna att kontakta oss

 

 

Tvåstegsidentifiering och backuper för Office 365