Nya typer av hot kräver andra skydd än Antivirus

Sommarens globala IT-attack blev kännbar för flera svenska företag. Anledningen till att konsekvenserna blev så pass stora är att hoten har förändrats och ofta är ett traditionellt Antivirus inte tillräckliga för att upptäcka de nya typerna av skadlig kod, samtidigt som hackare ständigt hittar nya sätt att komma runt skydden. Med det finns en lösning.   

 
Runt 1 500 företag drabbades av den globala så kallade ransomwareattack, som inträffade under sommaren. Det skrevs mycket om attacken i medier då den även drabbade stora svenska företag. Denna gång handlade det om stora företag, men även mindre kan utsättas för kostsamma attacker.
– Många företag lever i tron om att de har skydd, i och med att de betalar för Antivirusskydd. Det är vår skyldighet som leverantör att informera om att det finns ett skydd mot dessa attacker, sen får kunden ta ställning till om de vill ha vidareutvecklingen av Antivirusskyddet, säger Richard Johansson, vd på RS Data.
 

EDR skyddar mot kryptovirus

Det som drabbade företagen i somras var ett kryptovirus. Kryptovirusattackerna ökar och drabbar både små och stora företag i alla branscher.
Till vår MSP-produkt finns en tilläggsprodukt, en EDR-lösning, som skyddar mot just kryptovirus.
– Hade de drabbade företagen haft en EDR-lösning hade inte konsekvenserna blivit lika kännbara.
För mindre företag handlar det ofta om belopp på 30 000 - 50 000 kronor som hackare vill ha för att låsa upp.
– Vidareutvecklingen av Antivirusprogrammen kostar något mer än de traditionella programmen, men är billigare än till exempel ett mobilabonnemang. Det är en billig försäkring.
 
Vill ni ha hjälp att säkra upp företaget kommer vi gärna ut och förklarar hur det fungerar, förutsättningslöst. Välkommen att kontakta oss för att boka en tid!

Tips från IT-supporten – så säkrar du sommaren